Eλληνικά | English

 

Γύψος


α. Καλλιτεχνίας
β. Οικοδομών
γ. Ένυδρος Ορυκτός
δ. TerraCoat Έτοιμος Σοβάς Εσωτερικών Χώρων
ε. Κεραμικός
ζ. Γεωργικός

 

α. Γύψος Καλλιτεχνίας

Το πλέον δημοφιλές προϊόν της Βιογυψ Καρβέλης α.ε.. Η μακροχρόνια εμπειρία μας σε συνδυασμό με την εξαίρετη ποιότητα της πρώτης ύλης έχει σαν αποτέλεσμα την παραγωγή της καλύτερης γύψου καλλιτεχνίας (πλαστικής) στην αγορά. Λόγω της εκθαμβωτικής λευκότητας της με αργή πήξη είναι κατάλληλη στο εργαστήριο για την κατασκευή γύψινων υψηλής αισθητικής, διακοσμήσεων (τραβηχτά, ροζέτες) και αγαλματίδιων με θαυμάσιο αποτέλεσμα. Επίσης, βρίσκει εφαρμογή στην συντήρηση των αρχαίων έργων τέχνης. Αρχαιολόγοι – συντηρητές επιβεβαιώνουν την εξαίρετη συμβατότητα με τα υλικά που προέρχονται από ιστορικούς χρόνους. Η γύψος καλλιτεχνίας της Βιογυψ Καρβέλης α.ε. είναι φυσικό προϊόν κι εύπλαστο δομικό υλικό χωρίς χημικά πρόσθετα.
Εφαρμογή: Εργαστήρια Γύψινων Διακοσμητικών, Συντήρηση - Ανάπλαση Έργων Τέχνης, Εργοστάσια – Εργαστήρια Εκμαγείων
Συσκευασία: Χαρτόσακος των 40 kg, 25 kg και 5 kg


 

 

β. Γύψος Οικοδομών

Για τον οικοδόμο που ζητά ένα γύψο ταχείας πήξεως για εργασίες βελτίωσης και επιπεδοποίησης με μεγάλες μηχανικές αντοχές, ο γύψος οικοδομών της Βιογυψ Καρβέλης α.ε. είναι η τέλεια λύση. Εύχρηστος στα στοκαρίσματα, στις στηρίξεις, στις ορθομαρμαρώσεις και στην πρόσμιξη με άλλα δομικά υλικά.
Εφαρμογή: Οικοδομικές Εργασίες, Στοκάρισμα, Μαρμαροβιομηχανίες, Βιομηχανίες Χρωμάτων – Κονιαμάτων
Συσκευασία: Χαρτόσακος των 25 kg και 5 kg


γ. Ένυδρος Ορυκτός Γύψος

Φυσικό προϊόν, κατάλληλο για αφαλατώσεις αλατούχων εκτάσεων.
Εφαρμογή: Γεωργία, Τσιμεντοβιομηχανίες
Συσκευασία: Μεγασάκος (big bag), Χύδην

δ. TerraCoat Έτοιμος Σοβάς Εσωτερικών Χώρων

Ο έτοιμος σοβάς Μηχανής Terracoat της Βιογυψ Καρβέλης α.ε. είναι σοβάς με βάση την γύψο, μίας στρώσης για όλους τους εσωτερικούς χώρους.
Φιλικό προς τον άνθρωπο καθώς έχει ουδέτερο ph και το ιδιαίτερο προσόν να επιτρέπει στην επιφάνεια να αναπνέει, δημιουργώντας έτσι ένα ευχάριστο περιβάλλον τόσο στην κατασκευή σπιτιών, γραφείων, ακόμα και νοσοκομείων.
Το αποτέλεσμα της εφαρμογής δίνει λεία επιφάνεια σε χρόνο κατά πολύ μικρότερο από τον παραδοσιακό τρόπο σοβατίσματος, έτοιμη για βάψιμο ή ταπετσαρία με άψογη αισθητική. Το Terracoat αποτελεί ένα οικονομικό προϊόν σε αντίθεση με τον συμβατικό τρόπο σοβατίσματος, καθώς είναι έτοιμο επίχρισμα, το οποίο με την ανάμειξη μόνο με νερό καλύπτει περισσότερα μέτρα επιφάνειας χωρίς σπατουλάρισμα, τελειώνοντας το σοβάτισμα την ίδια μέρα κι αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητα.
Εφαρμογή: Οικοδομικές Εργασίες
Συσκευασία: Χαρτόσακος 40 kg


 

ε. Κεραμικός Γύψος

Λόγω της ειδικής κοκκομετρία του, ο κεραμικός γύψος της Βιογυψ Καρβέλης α.ε. μπορεί να αναπαράγει κάθε λεπτομέρεια στο σχέδιό σας προσδίδοντας ποιότητα επιφάνειας που αγγίζει την τελειότητα. Η υψηλή λευκότητα της πρώτης ύλης που χρησιμοποιείται από την εταιρία μας μπορεί να παράγει έναν υπέρλευκο γύψο για καλούπια και μοντέλα.
Η υψηλή τεχνολογία μας επιτρέπει να διαχωρίζουμε κάθε ξένο σώμα και βρωμιά από την γύψο μας. Η γύψος μας δεν περιέχει επιβλαβής ακαθαρσίες (σίδηρο, σκληρά σωματίδια) αφού παράγεται από καθαρότατο γύψο, τέλεια καθαρισμένο κι επεξεργασμένο στις γραμμές παραγωγής μας, οπου έχουμε εγκαταστήσει μεγάλους μαγνήτες.
Ο χρόνος επεξεργασίας του υπερβαίνει τα 20 λεπτά δίνοντας την δυνατότητα της ομαλής ρευστότητας του χυλού.
Εφαρμογή: Συντήρηση – Ανάπλαση Έργων Τέχνης, Εργοστάσια – Εργαστήρια Εκμαγείων
Συσκευασία: Χαρτόσακος 40 kg


ζ. Αγροπλάστερ - Γεωργικός Γύψος

Οικολογικό προϊόν για παραγωγικότερο έδαφος και βιολογικές καλλιέργειες
Η ειδικά επεξεργασμένη γεωργική γύψος Agroplaster της ΒΙΟΓΥΨ ΚΑΡΒΕΛΗΣ Α.Ε., είναι φυσικό, μη τοξικό προϊόν, που δεν περιέχει βαρέα μέταλλα ή άλλα συστατικά που μπορεί να βλάψουν το φυτό και τον άνθρωπο. Το βασικό στοιχείο του γύψου, το ασβέστιο, βοηθάει στην ανάπτυξη του φυτού και στην απορρόφηση των συστατικών του εδάφους. Η χρήση της γύψου έχει την ιδιαιτερότητα να βελτιώνει τα παθογόνα εδάφη και να ρυθμίζει την οξύτητα του εδάφους άμεσα και αποτελεσματικά. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχουν μειονεκτήματα στη χρήση της γύψου.
Εφαρμογή: Γεωργία, βιολογικές καλλιέργειες, καλλιέργειες με μειωμένη χρήση άλλων λιπασμάτων
Συσκευασία: Χαρτόσακος 30kg και μεγάσακοι (big bags)